Vitejte

prosim vyberte si z odkazu, ktere Vas zajimaji

Hledam praci - Jak a kde hledat praci

Vitejte.
Tento web je urceny pro ty, kdo chteji pomoci pri hledani prace. Obsahuje prehled moznosti jak a kde hledat praci, jak zacit pracovat v zahranici a co je k tomu potreba, kde hledat rekvalifikace, co delat pri ztrate zamestnani a dalsi informace, ktere Vam muzou pomoci pri hledani prace.

15.03.09

Prace ve Velke Britanii

Velka Britanie byla v poslednich letech jednim z oblibenych mist pro praci zejmena od roku 2004 kdy doslo k uvolneni prisnych podminek. V soucasne dobe muze obcan Ceske republiky pracovat ve Velke Britanii prakticky stejne jako doma, ale prece jen existuji urcite specifikace.


Britsky imigracni urad
Na teto adrese muzete najit zakladni informace tykajici se prace ve Velke Britanii pro pracovniky ze zemi Evropske unie (informace jsou sice v anglictine, ale bezny internetovy prekladac by mel stacit).

Registrace ve Velke Britanii

V soucasne dobe sice neni potreba mit pro praci ve Velke Britanii pracovni povoleni, nicmene stale je pro obcany Ceske republiky (a temer vsech zemi Vychodni Evropy) nezbytna tzv. registrace. Registrace spociva v zaslani zakladnich informaci tykajici se osoby, ktera zada o praci i zakladnich informaci o kvalifikaci, pracovni miste (pokud uz je dohodnuto).

Socialni pojisteni

At chceme nebo ne, danim se nevyhneme at pracujeme kdekoliv v Evropske Unii. Pokud budete pracovat ve Velke Britani, musi Vam byt prideleno tzv. NI cislo (neboli National Insurance number).
Co nejdrive po Vasem startu prace ve Velke Britanii musite o tuto cislo pozadat, protoze neplaceni pojisteni je protizakonne a muze vest az k Vasemu vyhosteni.


Zdravotni pojisteni

Zdravotni pojisteni je dalsi z povinnych uhrad pri praci ve Velke Britanii, ale pristup k nemu je vice specificky. Na strankach tzv. Centra mezistatnich uhrad ziskate vsechny potrebne informace.

Hledani prace

A na zaver jeste jeden odkaz, ale prakticky ted nejdulezitejsi Vam ukaze aktualni nabidky pracovnich pozic (navic k dalsim prispevkum, ktere byly prezentovany driv).

Dalsi zahranicni prace:
Prace v Rakousku
Prace na Slovensku
Prace ve Francii
Prace v Nemecku
Personal Development Blogs - BlogCatalog Blog Directory www.AktualniNet.cz Business Blogs - Blog Rankings zamestnani.4b2b.cz
Website Promotion Directory CZIN.eu Doplňte název vaší stránky Doporučujeme.info | Premium katalog blogarama.com Blog Directory TopList Top Blogs Rink.cz A1 Web Links Blog Directory Blog Listings Business Blogs - Blog Rankings ZDROJ.cz - katalog odkazů www.AktualniNet.cz Newstin